Bejelentkezés vagy Regisztráció


3 Válasz

Melyek a leggyakoribb párkapcsolati konfliktusok?

Beküldő: 3512 megtekintés , , , ,
Vegyes

Válaszolj!
Minden párkapcsolatban felmerülnek konfliktusok, csak az nem mindegy, hogy kezeljük őket. De vajon létezik-e kiút a párkapcsolati problémák okozta stresszes szituációkból? Erre keressük a választ.


3 Válasz 1. crowdpleaser90 2011. 04. 22. válasz

  Tapasztalataim alapján a legtöbb konfliktust valamilyen szűk baráti/haveri társaságból gyökerező féltékenység szüli, általában férfirészről erősebbek ezek a kitörések. Elég, ha a barátnő közvetlenebbül viselkedik egy fiúval ebből a bizonyos baráti társaságból, általában egy ilyen, vagy hasonló szituáció a konfliktus küszöbe. Ezek a konfliktusok tehát nem csak féltésből törnek ki, hanem általában bizonyos fokú bizalmatlanság rejtőzik a dolgok mögött ilyenkor. Ezt a bizalmatlan viselkedést kell orvosolni egy hosszabb, őszinte beszélgetéssel, melyben mindkét fél szóhoz juthat, hogy kifejtse a problémáit. Ha egy ilyen beszélgetés elsőre, de legalább másodikra nem oldja meg ezeket a gondokat, komolyan érdemes elgondolkozni a folytatásról, hiszen, mint fent említettem, a bizalmatlanság egyik jele ez a fajta konfliktus.

  Ha apró dolgokon vesznek össze a felek (“Már megint kértél csípős szószt a gyrosra, amikor tudod, hogy utálom!”), általában segít a gyengédség, hiszen ezek nem komoly alappal rendelkező veszekedések.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Alisha24 2011. 04. 22. válasz

  A leggyakoribb konfliktusok szerintem a féltékenységből, a hanyagságból és abból erednek, ha a kapcsolatban résztvevő felek nincsenek egy hullámhosszon. A többi akadály, csak ezekből adódik.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 3. Babi85 2011. 04. 25. válasz

  Egyet értek az előző két válaszadóval. Véleményem szerint is a leggyakoribb párok közti konfliktus a féltékenység miatt van. De viszont, a féltékenységet nem szabad túlzásokba vinni, hiszen egy idő után már megelégeli a másik fél, hogy a párja állandó jelleggel veszekszik és féltékenykedik. Ez szakításhoz vezet. Tehát ha valakit nagyon szeretünk meg kell benne bíznunk teljes mértékben. Mert azzal, hogy féltékenykedik, nem fog elérni semmit. Max a szakítást.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik