Bejelentkezés vagy Regisztráció


3 Válasz

Férfinak vagy nőnek jobb lenni?

Beküldő: 3492 megtekintés ,
Vegyes

Válaszolj!

Emberi természetünkből adódóan mindig a szebbre és a jobbra törekszünk. Nincs ez másként a nemek közti harcba sem. Rengeteg érvet és ellenérvet hallhattunk már mindkét részről. Te kire voksolsz és milyen indokkal?3 Válasz 1. Lynx 2011. 04. 25. válasz

  Szerintem nincs olyan, hogy jobb valamelyiknek lenni, mint a másiknak. Férfinak lenni teljesen más, és ezt nőként nem is tudjuk átérezni. (Ez persze fordítva is igaz.)
  Talán a nők helyzete többet változott az utóbbi időben, így több mindennek kell megfelelniük, és ez nehéz. Emiatt például nem olyan jó nőnek lenni.
  Férfinak lenni pedig másért nehéz. Pont ezért nem lehet erre a kérdésre reális választ adni.

  0 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 1 Votes 2. Wiky_ 2011. 04. 26. válasz

  Ez így teljesen igaz, de sokszor találkoztam már olyan emberekkel, akik a saját igazukért harcoltak.Egyébként szerinted miért nehezebb a nőknek és miért a férfiaknak? És régen miért voltak rosszabb helyzetbe a nők?( Ami szerencsére már javult.)

  0 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 1 Votes 3. Elle 2011. 04. 29. válasz

  Én szeretek nő lenni. Természetesen nekem is vannak olyan pillanataim, amikor szívesen lennék férfi. Például amikor menstruálok, vagy amikor kozmetikushoz megyek. Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy sokkal könnyebb nekik. Ha belegondolok, hogy a nők mennyit harcoltak azért, hogy egyenrangúak legyenek, most pedig mennyi gondunk van azzal, hogy a munka mellett otthon főzni, mosni, takarítani is kell. A férfiak se tudják eldönteni, hogy előre engedjenek az ajtóban, vagy ne, hiszen egyenrangúak vagyunk. Azt hiszem az egyenrangúsággal jól összezavartuk a világot.
  De ettől függetlenül, szerintem jó dolog nőnek lenni. Én legalábbis élvezem. Végülis mi vagyunk a “szebbik nem”.

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik