Bejelentkezés vagy Regisztráció


5 Válasz

Hogyan éljem túl az első nőgyógyászati vizsgálatot?

Beküldő: 5952 megtekintés , , , ,
Aktuális, Egészség, Terhesség, szülés

Válaszolj!

Mi van akkor, ha valaki először megy nőgyógyászhoz? A nők az első alkalomtól mindig félnek, de miért? A kezelés “durvasága”, vagy az eredmény miatt?5 Válasz 1. Narancsoskacsa 2011. 04. 24. válasz

  Az első nőgyógyászati vizsgálat előtt mindenképpen érdemes egy kicsit körbejárni a témát, hogy ne érjenek bennünket túl nagy meglepetések. Tanácsot adhat az édesanyánk, a nővérünk, esetleg egy – a témában már jártas – barátnő. Úgy gondolom, a megfelelő orvos kiválasztása is mindenképpen lényeges.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Csibice 2011. 04. 24. válasz

  szia!
  Természetesen, mint mindenki, én is nagyon meg voltam ijedve az első vizsgálat előtt, de rájöttem, hogy butaság volt ettől tartanom..Szerintem aggodalomra semmi okod, nem csinálnak semmi kellemetlen dolgot, és csak pár perces a vizsgálat, hamar túl leszel rajta. Esetleg fórumokon utána tudsz olvasni, hogy kinek milyen élménye volt, de hidd el, hogy kellemesen fogsz csalódni a vizsgálat után.
  A nők azért félnek az első alkalom előtt, mert nem tudják mire számítsanak. Minden ember tart egy kicsit azoktól a dolgoktól amit eddig még nem próbált ki. Ez természetes emberi reakció.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 3. Samia 2011. 04. 25. válasz

  Ha először mész el nőgyógyászhoz, feltétlenül kérdezősködj a környezetedben, ki hova jár, és utána mérlegelj, kiről hallottad a legtöbb pozitív ajánlást!
  Szerintem az is sokat segít, ha az első látogatásnál női orvost választasz, aztán ha a későbbiekben rájössz, hogy ez is csak egy szimpla orvosi vizsgálat, akkor már válogathatsz kedvedre. Mindenesetre a magánklinikákat előnyben részesíteném….

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 4. Lujzi73 2011. 04. 26. válasz

  Szia,

  Ha barátaid, ismerőseid ajánlásával és segítségével kiválasztottad a számodra szimpatikus nőgyógyászt, akkor az első vizsgálat gyakorlati részén nagyon sokat segít egy nálam már bevált recept:
  Figyelj arra, hogy könnyen felhajtható szoknyában, vagy hosszú ingben legyél, esetleg tekerj magad köré egy törölközőt, így amikor behívnak a vetkőzőből a rendelőbe, nem érzed magad annyira kiszolgáltatottnak.
  Próbálj meg a lehető jobban ellazulni, mert a merev izmok kellemetlenné (de nem fájdalmassá!) tehetik a vizsgálatot.
  Az egész nem tart tovább néhány percnél, ne félj!

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 5. Viszi Mária 2011. 08. 23. válasz

  mindenképpen női orvost keress! Pláne első alkalomra…

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik