Bejelentkezés vagy Regisztráció


3 Válasz

Gyermekvállalás vagy előléptetés?

Beküldő: 1633 megtekintés Munka, állás, Terhesség, szülés

Válaszolj!

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:”";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

28 éves nő vagyok. Párommal négy éve házasodtunk össze, most végre úgy éreztük, hogy minden kezd egyenesbe jönni. Terveztük, hogy idén kertes házba költözünk és családot alapítunk? Munkahelyemen azonban olyan ajánlatot kaptam, amely komoly előmenetelt jelentene karrierem szempontjából, viszont az elkövetkező két évben a feladatkörömmel járó utazgatások minden időmet és energiámat lekötnék. Mit tegyek?3 Válasz 1. Ancsa 2011. 04. 26. válasz

  Hát ez elég bonyolultnak tűnik első látásra. Amikor én is ilyen helyzetbe kerültem, elsősorban a munkámra figyeltem. Nem várt pillanat volt, amikor kiderült, hogy gyermeket várok, bár régóta szerettük volna. Néha az élet érdekes dolgokat produkál! Ne a szívedre, és ne az értelmedre hallgass! Ehhez bölcsesség kell, hogy megtaláld az igazi választ. Volt egyszer egy ember, aki azt kívánta Istentől: – Uram, se gazdagságot, se szegénységet, hanem bölcsességet adj! Ebből az emberből később király lett és bölcsessége világszerte híressé tette őt.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. nikol.ka 2011. 04. 26. válasz

  Én azt tanácsolom neked, hogy a családalapítást válaszd! A család a legfontosabb dolog az életben, egy kisbaba pedig a legnagyobb ajándék, aki bearanyozhatja a szülei életét. Gondolj bele, ha most elfogadod az ajánlatot, és a munkára koncentrálsz, néhány év múlva pedig az orvosok azt mondják, hogy azért nem eshetsz teherbe, mert már túl idős vagy hozzá, vagy ne adj’ Isten, hogy a gyermeknek azért lenne valamilyen betegsége, mert 40 felett szülted, meg tudnád bocsátani magadnak? Hát szerintem a válasz egyértelmű…

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 3. Lanchaster 2011. 04. 27. válasz

  Mióta a kétkeresős családmodell létezik, nők milliói néznek szembe rendszeresen hasonló dilemmával. A kérdésedre neked kell megtalálnod a választ, mert te tudod igazán, hogy mi a fontos számodra. Ha a karrier építésre szavazol, abban sincs semmi rossz, semmi szégyellnivaló. Igen; egy nő is végezhet fontos, értékes munkát, megelégedéssel töltheti el, hogy értékelik a szaktudását, és számítanak rá a munkahelyén. Pusztán attól, hogy szülőképes korban van, nem okvetlenül válik két lábon járó petefészekké, akinek könnybe lábad a szeme, ha egy csomag nadrágpelenkára néz.
  A kérdésedet elég racionálisan fogalmaztad meg, így azt hiszem, a döntésnél is érdemes néhány praktikus szempontot figyelembe venned. A természet, és a biológia sajnos nem tudja figyelembe venni a társadalmi, munkahelyi státuszodat, mert nem az a dolga. Magyarán: a fogamzóképes korodat nem tudod odébb tolni néhány évvel, azért mert a karriered ezt kívánná. Ha gyereket akarsz, egyszer kénytelen leszel nemet mondani a legjobb munkahelyi ajánlatra is, mert megtörténhet, hogy kifutsz az időből. 28 évesen, még legalább 3 évtizedet tölthetsz munkával, sőt… De ahhoz, hogy problémamentes terhességet, és egészséges gyereket remélhess, most vagy ideális korban.
  Én nem is annyira a gyerek, vs karrier kérdésen gondolkodnék a helyedben, hanem azon, meg tudjátok-e szervezni úgy az életeteket családi, vagy külső segítséggel, hogy ne kelljen évekre elszakadnod a munkától, és a kisbabádat is biztonságban, megbízható kezekben tudd.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik