Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

Olcsó nyaralás?

Beküldő: 2198 megtekintés
Szórakozás

Válaszolj!

Lehetséges kis pénzből külföldön nyaralni? Hogyan kezdjek neki a szervezésnek?2 Válasz 1. Gman27 2011. 04. 29. válasz

  Kedves pottyos zokni!

  Évek óta foglalkozok, igaz egyelőre csak hobbi szinten, de utazásszervezéssel, mely elsősorban a családi nyaralásaim megszervezését jelentik.
  Az elmúlt évek tapasztalatai alapján határozottan állítom, hogy igenis lehet napjainkban olcsón nyaralni, mely ellentétben a közhiedelemmel, nem feltétlenül jelent alacsony minőségű utazást.
  Amennyiben beszél egy kicsit angolul, esetleg németül úgy javasolnom ilyen nyelven keressen fel különböző, utazással kapcsolatos oldalakat, hiszen sokkal jobb lehetőségekre lehet bukkanni, mint a magyar nyelvű honlapokon.
  Az, hogy mi ennek a módszere az sok mindentől függ.
  Amennyiben repülővel szeretne utazni, úgy érdemes a jegyeket különböző repülőjegy keres portálokon megvásárolni, melynek az adott útvonal, adott irány legolcsóbb jegyeit dobja ki lévén, hogy több száz oldalon keresnek ezek a weblapok a legjobb árakra vadászva. Ilyen oldal pl. a momondo, skyscanner.
  A szállás tekintetében amennyiben nincsenek magasabb igények, úgy érdemes a diákszállókat, vagyis “hosteleket” felkeresni, de számos olyan oldal is van, mely kimondottan a szállodák között böngészhet.
  Amennyiben nem beszél nyelvet, illetve még úgy érzi, hogy nem bír akkora tapasztalattal a szervezés területén, úgy érdemes felkeresni utazási irodákat is, melyek nagyon jó “lastminute” akciókkal szoktak előállni alkalmanként, előnyök pedig az, hogy mindent az iroda szervez és az utasnak semmire sincs gondja.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. nomaderik 2011. 04. 30. válasz

  Kedves pottyos zokni!
  Az előző válaszhoz képest teljesen másfajta lehetőséget ajánlhatok, amivel éveken keresztül egy-egy hónapot töltöttem el Olaszországban, illetve Ausztriában. Az idegen nyelv itt sem hátrány (bár az olaszoknál majdnem mindegy, hogy angolul, vagy németül kérdeztük őket), emellett egy kis bátorságra van szükség, és híresebb- főként angol nyelvű- számok tábortüzes szintű ismeretére. Lényeg a lényeg utca-zenéltünk és legrosszabb esetben is nullára ki tudtuk hozni a kint eltöltött időt, de pluszos utazásunk is akadt. Bőségesen volt időnk a napi egy-két általában másfél óra hosszú zenélés mellett, tengerparton pihenni, vagy éppen várost nézni. A szállást igény szerint ki-ki magának döntse el, de egyszer érdemes kipróbálni, ha megvan az emberben a mersz, tengerparton aludni, mondjuk egy üveg rossz minőségű olasz bor társaságában.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik