Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

Hogyan teszik tönkre a közösségi portálok az emberi kapcsolatokat?

Beküldő: 2863 megtekintés , , , , ,
Aktuális, Internet, Szórakozás

Válaszolj!

Hogyan képes tönkretenni a meglévő kapcsolatot, egy interneten keresztül megismert ember? Miért lehetséges,hogy tönkretegye? 2 Válasz 1. Tóth Enikő 2011. 04. 26. válasz

  Szió!

  Szerintem azzal a kapcsolattal már eleve is gond volt… Nem lehet, hogy pont azért ismerkedett az illető a neten, mert nem érezte jól magát az adott kapcsolatban?

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Ivett 2011. 04. 27. válasz

  A szociológiai kutatások egyre többet foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mely szerint háttérbe szorítja-e az Internet az elsődleges kapcsolatokat (család, barátok) a modern társadalmakban?
  Véleményem szerint az Internet és a közösségi portálok nemhogy tönkreteszik a személyes kapcsolatokat, de még többet ki lehet velük kialakítani, mint azt az elterjedésük előtt tapasztaltam. Számos kapcsolatot alakítottam ki, pl. a chaten ismertem meg a volt páromat, akivel 2 és fél évig voltam együtt. A Facebookon amellett, hogy kedvenc gondolataimat és zenéimet osztom meg, olyan emberekkel ismerkedtem meg, akikkel már személyesen is találkoztam, s a Fb nélkül ez aligha lehetett volna lehetséges, mert az ország másik pontján élnek.
  Ha a kérdésed arra irányult, hogy pl. össze lehet-e veszni a pároddal, barátaiddal a Fb-on történt dolog miatt, akkor a válasz igen, de ez sok mindentől függ. Mennyire tárulkozol ki a portálon, miket osztasz meg, miket like-olsz. Ezekre oda kell figyelni, mert nemcsak a pároddal, barátaiddal idézhet ez elő konfliktust, de a főnököddel, tanáraiddal is, ami azért keményebb dió. Magyarán a közösségi portálok hasznosak lehetnek, de a használatukra oda kell figyelni, s nem szabad megengedni egy olyan szintű függőséget, hogy az ember ne menjen el a barátaival kávézni, mert “a Fb-on úgyis megbeszélünk mindent.” Aranyközépút szükséges, s akkor a Fb is tudja hozni azt, ami a célja egy közösségi portálnak.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik