Bejelentkezés vagy Regisztráció


4 Válasz

Mit lehet enni szoptatáskor?

Beküldő: 3099 megtekintés , , ,
Szoptatás

Válaszolj!

Kisfiam most 6 hónapos, csak szopizik és pár napja kiütések jelentek meg rajta. A doktornéni szerint azért, mert túl sok narancsot eszem. Ti ezt elhiszitek? Eddig is ettem narancsot, mégsem volt kiütéses4 Válasz 1. moncsicsi 2011. 03. 09. válasz

  Szerintem bármit- aztán figyeld a kis pirinyót, hogy vannak-e kiütései, jól érzi-e magát. Miután ahány orvos, annyit mond, hogy ha te eszel valamit, az mikor jelenik meg az anyatejben, én nem nagyon hiszek ezekben. A tej ivása az tényleg rossz lehet, ez az egy, amit az én kislányomnál tapasztaltam. Én mindent ettem, és ez csak a kilóimra volt káros hatással :)

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. bojo 2011. 03. 20. válasz

  Nem volt vegyszerezve a narancs? Ezt nem tudod meg soha, de simán előfordulhat. Gondolj bele, hány napot szállítják a gyümölcsöket, és nem rothadhat meg. Ki tudja mi ment át a tejbe?

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 3. konczy 2011. 04. 22. válasz

  Kedves Vera!

  Igazából bármit ehetsz, ami jól esik, általában ettől kiütés nem szokott jelentkezni a kisbabán… Viszont a pocak tud fájni mondjuk egy jó kis babfőzelék után, vagy más puffasztó ételektől, mert az anyatejbe is sok minden átmegy. Mindenesetre érdemes néhány napig leállni a narancsról, hátha mégis ez okozta. Ha a kiütések továbbra is maradnak, akkor érdemes megfigyelni, hogy hol jelentkeznek. Ha hajlatokban, nyak környékén, akkor az is lehet, hogy csak megizzadt a pici, és ez okozza a kiütést, bőrpírt. Ilyenkor érdemes babahintőporral bekenni az érintett területet, és el is fog múlni. Sokszor javasolják a hajlatok olajozását, de nekünk ez nem vált be, csak még jobban kivörösödött… Ha a kiütések nem a hajlatokban, hanem olyan testfelületen találhatók, ahol a ruha érintkezik a bőrrel, érdemes átgondolni, hogy váltottál-e mosóport, öblítőt, tusfürdőt, szappant… Sajnos tele vannak mindenféle ártalmas kémiai anyaggal a tisztálkodásra, mosásra használt dolgaink… Javaslom, hogy próbáld ki, hogy öblítő nélkül mosol, az öblítős rekeszbe ecetet teszel (kb. félig), és lehet, hogy megéri duplán öblíteni. Ha a mosószer és az öblítő a ludas a kiütésekben, akkor hamarosan eltűnik a kiütés. Környezet-, és bőrkímélő mosószerként ajánlom a mosódiót (ez egy növény), garantáltan antiallergén :)

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 4. mutant 2011. 04. 23. válasz

  A nehezen emészthető és csípős dolgokat mindenképp kerüld.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik