Bejelentkezés vagy Regisztráció


3 Válasz

Miért minden házimunka a nő feladata?

Beküldő: 1362 megtekintés
Aktuális, Munka, állás, Sütés, főzés

Válaszolj!

Manapság egy nőnek nagyon sok helyen kell bizonyítania. Hiszen nemcsak a munkahelyen kell kivállónak lennie, de a gyereket is nevelni kell, el kell menni a fogadóórára, segíteni kell neki a tanulásban, főzni kell és természetesen valakinek a házimunkát is el kell végeznie. A férfiak miért gondolják úgy, hogy hazaérve már csak annyi feladatuk van, hogy kibontsák a sört és leüljenek meccset nézni? Miért nem segítenek?3 Válasz 1. Kaucsicsé Zsóri Katalin 2011. 04. 24. válasz

  Anya, gyermekfelügyelő, szerelmi társ, háziasszony, betegápoló, szakács, bejárónő, takarítónő, olykor családfenntartó – megannyi női szerep. És mindez egy embernek! Valamennyinek lehetetlen igazán megfelelni.

  De ahogy a technikai fejlődés sem egy időben ért el a világ minden pontjára, úgy a nők elismerése, a nőiesség fontosságának felismerése sem határolható be egyetlen dátummal. Megdöbbentő ugyan, hogy a fejlett Európa még a huszadik században is szenvedett a nemek közti különbségtétel terhétől, és azt sem fogadhatjuk el magyarázatként, hogy Ázsia és Afrika bizonyos területein e probléma még mindig megoldásért kiált. Ugyanakkor amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy bizonyos körök éppen az emancipáció térnyerésében látják gazdasági problémáink gyökerét, és ezzel magyarázzák a fenntartott különbségtétel szükségességét. Ez természetesen nem lehet magyarázat a nőkkel szembeni méltánytalanságra, hiszen egy gazdasági probléma kezeléséhez nem használhatunk csoport-diszkriminációt. Ugyanakkor a jelenlegi, az adminisztráció által elvárt kompenzálás sem tekinthető megoldásnak, hiszen a megkülönböztetés, még ha pozitív is, csak pillanatnyi eredményeket hozhat, közben azonban ellentétet szít a támogatott, és a támogatásban nem részesülő személyek, csoportok között. Sokkal célszerűbb lenne, ha a probléma kezelésébe magát a társadalmat is be tudnánk vonni, így nem azzal kellene foglakozni, hogy miként lehet a hátrányokat kompenzálni, hanem, hogy miként lehet megtanulni, hogy mindenkit a teljesítménye és nem egy csoporthoz tartozása alapján kell megítélni. Ez az amúgy évszázadokon, évezredeken keresztül felgyülemlett igazságtalanság lehet magyarázat a női szerepek többrétegűségére, sokszínűségére. A mai társadalomban már kevésbé jellemző, hogy a nő, mint a gyengébb nem jelenjen meg.

  +2 Szavazat Thumb up 2 Votes Thumb down 0 Votes 2. Peti 2011. 04. 25. válasz

  Én férfiként segítek a barátnőmnek a házimunkában. Szerintem meg lehet osztani a munkát, ki melyiket szereti jobban. Én pl nem szeretek mosogatni, de a vasalást elvállalom:)

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes 3. manci 2011. 08. 09. válasz

  Szerintem nevelés kérdése. ha kezdettől fogva rászoktatod a párodat, hogy megosszátok a feladatokat, nem lesz gond. Itt ezen van a hangsúly, hogy kezdetektől fogva. nem lesz semmi baja a pasidnak, ha leviszi a szemetet, bekapcsolja a mosógépet, kiporszívózza a lakást vagy elmegy az óvodába a gyerekért. Egy-egy jól elvégzett kis feladat után dicsérjük meg a párunkat. Akkor biztosan máskor is szívesen segít majd.

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik