Bejelentkezés vagy Regisztráció


3 Válasz

Elszakadni a monitortól

Beküldő: 1582 megtekintés , ,
PC játékok

Válaszolj!

Az öcsém 14 éves, és rengeteg időt tölt a számítógépes játékokkal. Attól tartok, hogy függővé vált, mert dührohamot kap, ha el kell szakadnia a géptől, gyakran másról sem tud beszélni, mint a virtuális kalandjairól. A barátaival is szinte csak ez a közös program: együtt játszanak a gépen. Aggódom érte, mert úgy érzem, ez nagyon rossz irányba terelheti az életét. Hogyan lehet leszoktatni valakit a számítógép-függőségről?3 Válasz 1. Csicsi 2011. 04. 29. válasz

  A napsugarak megcsillanak a harmatos fűszálakon, madarak énekétől zajosak az utcák. A meleg egyre jobban átfűti a levegőt, közben néha egy-egy szellő simogatja az arcokat. Virágok, illatok, hangok sokasága hívogat ki a szabadba. Programokkal elhalmozott városok, közeli látnivalók, felfedezetlen hazai kincsek. Mindez semmit nem jelent egy olyan kamasz vagy felnőtt számára, akit rabul ejtenek az Internet adta virtuális élmények, a chat-szobák, a közösségi oldalak, a számítógépes játékok végtelen lehetőségei. Akivel ez megtörtént, az csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tud elszakadni a monitortól. Számára a világ bent van és nem kint.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Csicsi 2011. 04. 29. válasz

  Leszoktatni csak azzal lehet, ha megismertetjük vele jobban a kinti világot, barátokkal kellene töltenie több időt kint, akikekel programokat találnak ki, ehhez természetesen kell egyfajta irányadás. A tiltás semmihez nem vezet, inkább a másfajta időtöltésekhez kell meghozni a kedvét, és akkor magától nem kér majd leülni a monitor elé.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 3. facezs89 2011. 04. 29. válasz

  Rendkívül veszélyesek lehetnek a számítógépes játékok, ez szerintem teljesen nyilvánvaló a testvéred esetében is. Ő pedig már éppen annak a generációnak a tagja, amelyet Z generációnak hívnak. Ez a korosztály természetes és nélkülözhetetlen dolognak tartja a pc-ket és a net hozzáférést. Sajnos egyre kevesebben találják meg a helyes arányt a digitális és a való világ között. Én is játszottam már számítógépen, naponta több órát netezek, mégse váltam függővé ( lehet azért, mert én csak az Y generáció képviselője vagyok). Tény, hogy az online, úgynevezett “multiplayer” játékokat sosem kedveltem. Ami segíthet ilyen idős korban: a sport, különösen a küzdősportok, csapatsportok, természetesen az ellenkező nem (msn és chat kizárva) és egy csepp szülői szigor (nem 100 %-os, csak egy bizonyos mértékű tiltás).

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik