Bejelentkezés vagy Regisztráció


3 Válasz

vizsgaidőszak

Beküldő: 2514 megtekintés , ,
Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Az egyetemi vizsgaidőszak a legtöbb egyetemistát alaposan megviseli. Kávé, energiaitalok és éjszakákon át tartó tanulás jellemzi ilyenkor a napokat. Te hogy viseled? Van valami jó módszered, hogyan lehet beosztani az időt és az energiát, úgy, hogy minden tantárgyat rendesen meg lehessen tanulni?3 Válasz 1. csibu 2011. 05. 01. válasz

  Mindenkinek meg kell találnia a saját tanulási módszerét, beosztását. Én például csak este tudok tanulni, amikor már mindenki alszik. 22-23 óra körül nekikezdek és addig tanulok amíg bírom, így van amikor reggel 9-kor fekszem le pihenni. Ha már nagyon közel a vizsga és nagyon sok a tanulandó, akkor ritkán energiaitalt, vagy forró kakaót/teát iszok, de ezek hatása többnyire 30-60 percnél tovább nem tart – legalábbis nálam. Az idő beosztása tantárgy függő, de 3-4 nap alatt szerintem bármelyik normális vizsgára fel lehet készülni:
  1. nap az adott tárgy tananyagának beszerzése, rendszerezése, átlapozása
  2. nap a rendszerezett tananyag átolvasása úgy, hogy minden témából kiírom az általam fontosnak tartott dolgokat, amikre mindenképpen emlékeznem kellene majd, valamint nagyon fontos, hogy értsem is, miről van szó, ha valami nem világos, akkor GOOGLE, vagy telefon csoporttárs felé
  (3. nap ugyanez, ha sok az anyag)
  4. nap: az egész tananyag átolvasása még egyszer, majd a kiírt adatok tanulása, hangosan olvasása és visszamondása

  Ha adott vizsga kész, akkor aznap este pihenés és másnap kezdem ugyanezt a következő tantárggyal.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Forkey 2011. 05. 01. válasz

  Én történetesen az a tipus vagyok, aki mindent az utolsó pillanatra hagy. Eme tulajdonságom jelentősen megnehezíti az életemet, de én már csak ilyen vagyok :) Meg kell jegyeznem, hogy eddig mindig bevált. Valószínűleg azért nem is váltok metódust. A legjobb megoldás egyébként az lenne- szerény véleményem szerint- ,hogy időben el kell kezdeni tanulni, beosztani a tananyagot. Ugyanakkor az is vitathatatlan, hogy az ember csak akkor tud odafigyelni valamire, ha van is kedve hozzá: ha nincs ihleted, akkor az egész tanulási folyamat egy eröltetett menet, aminek nem lesz pozitív eredménye.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 3. klometri 2011. 05. 01. válasz

  Nekem egy módszerem van, ha lehet annak nevezni, hogy időben -a szorgalmi időszakban- el kell kezdeni tanulni. Természetesen ez nekem sem jön mindig össze, sőt megtanulni nem igazán szoktam. A lényeg, hogy ne a vizsgaidőszakban lásd először a tananyagot. Ezen kívül, ha esetleg mégis úgy alakulna, hogy nincs időd tanulni, akkor olvasd el minél többször az anyagot, hogy megragadjon. Én általában kávét szoktam inni előtte, ami nekem nagyon hatásos. Az utolsó fontos dolog, hogy vizsga előtt mindig aludj pár órát, hogy a vizsgán friss legyél.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik