Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Van értéke ma a diplomának?

Beküldő: 1208 megtekintés ,
Aktuális, Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Fontos-e manapság a főiskolai és egyetemi diploma? Esetleg egy szakma bőven elég a megélhetéshez? Lehetséges, hogy mindkettő igaz, és egyik sem?1 Válasz  1. GothNanda 2011. 04. 30. válasz

    Attól függ, milyen diplomád van. Van olyan diploma, ami jobban garantálja a munkát, pl. az orvosi, mert azzal itthon is, külföldön is el lehet helyezkedni. Van az a típusú képesítés, ahol a szakodon a legjobbnak kell lenni, mert csak a legjobbak kerülhetnek állásokba. (Tipikusan a szociológia ilyen, egy 3-s diplomával maximum kérdezőbiztos lehetsz….) A lényeg, hogy ha szereted azt, amit tanulsz, és sokféle pluszt bevállalsz, annak később meglesz az értéke. (Plusz lehet egy OTDK, vagy saját kutatások, vagy önkéntes munka.)
    A szakmával meg lehet élni szerintem, ha abban is jó vagy, és szereted, amit csinálsz, nagyon ritkán találni jó festőt, asztalost, vagy kőművest, pedig nagy szükség lenne rájuk.
    Szerintem mindkettő igaz, attól függ, milyen típusú az ember, és hogy milyen fajtájú továbbtanulást választ. Egy a fontos: Szeresse, amit csinál…Csak ismételni tudom önmagam!:)

    0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik