Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

nyelvtanulás egyszerűen

Beküldő: 1898 megtekintés ,
Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Milyen módszerrel lehet a legkönnyebben és leggyorsabban megtanulni egy idegen nyelvet?2 Válasz  1. Dorazi 2011. 04. 25. válasz

    Szerintem a legjobb módszer egyértelműen, ha van lehetőséged magántanárhoz, vagy egy intenzív nyelvtanfolyamhoz. Ez viszont sok pénz, idő és energia. Én nagyon szeretem a nyelveket és szabadidőmben is szívesen foglalkozom a tanulásukkal. Tudom ajánlani az adott idegen nyelven beszélő filmeket (ha kezdő szinten vagy, akkor magyar felirattal, később, haladó szinten pedig az idegen nyelven). Kereshetsz zeneszámokat is, a dalszöveg lefordítása jó szórakozás és a dallam miatt könnyebb memorizálni az új szavakat. Még egy jó tipp a különböző témájú kiskönyvek rövid történetekkel. Ezek bármilyen tudásszinten megtalálhatóak, izgalmas, és szórakoztató módja lehet a szókincs gyarapításának! Jó szórakozást!

    0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes  2. niticica 2011. 04. 25. válasz

    Véleményem szerint is a nyelvtanfolyamok mindenképpen hasznosak. Az ott tanító tanárok általában tisztában vannak azzal, milyen segédeszközöket kell beszerezni a nyelv megfelelő szintű elsajátításához, míg, ha az ember autodidakta módon próbál meg egy nyelvet elsajátítani, ahhoz először gőze sincs, miből kéne tanulni. A nyelvtanfolyamokban az is jó, hogy folyamatos a kommunikáció, és van, aki odafigyel a kiejtésre. Én most legutóbb autodidakta módon próbáltam nyelvet tanulni, de nem ment olyan jól, mint amikor tanfolyamra jártam, és nem elhanyagolandó, hogy van társaság. Én, amint lehetőségem lesz rá, inkább megint beiratkozom egy tanfolyamra.

    0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik