Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Nyelv, nyelvtudás, nyelvtanulás

Beküldő: 1629 megtekintés , , ,
Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Miért fontos, hogy az emberek idegen nyelveket beszéljenek? Mennyire könnyítheti meg a munkakeresését a nyelvtudás? Mennyire hatékony a nyelvtanítás az iskolákban?1 Válasz  1. why-att 2011. 04. 22. válasz

    Ha az ember idegen nyelvet, nyelveket beszél az olyan, mintha kitárulnának az ajtók. Ezt elsősorban az angolra értem, hiszen ha csak az internetre gondolunk, rengeteg információ ezen a nyelven szerepel. Így máris sokkal tájékozottabbak lehetünk bármilyen téren, mintha csak a magyar oldalakat böngésznénk.
    Az idegennyelv ismerte egyértelműen megkönnyíti a munkakeresést. Számos álláshirdetésben szerepel, mit elvárás. Egy-egy idegennyelv birtokában sokkal szélesebb lehetőségeket biztosíthatunk saját magunk számára.
    Azonban az általános iskolákban vagy a gimnáziumokban az esetek többségében meglehetősen sekélyes vagy semmilyen nyelvtudást sajátíthatnak el a diákok. Sajnos nagyon kevés az igazán jó nyelvtanár és kéretlen – kelletlen fel kell keresniük a fiataloknak magántanárokat, esetleg nyelviskolákat, hogy ténylegesen jól és hatékonyan sajátítsanak el bármilyen idegennyelvet.

    0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik