Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

Mit ér a bölcsész diploma?

Beküldő: 4034 megtekintés ,
Aktuális, Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Rengeteg ember végez bölcsész karon, többek között én is, aztán a diplomával a kezemben nem tudok merre indulni, mert úgy érzem, nem értek semmihez. Mit lehet kezdeni a bölcsész diplomával?2 Válasz 1. Ilush39 2011. 04. 29. válasz

  Hogy a kérdésre közvetlen választ adjak: Azt, amihez kezdesz vele. Én szintén bölcsész diplomával rendelkezem, jelenleg mesterképzésre járok, ami abból a szempontból igazán hasznos, hogy ad időt az érdeklődési kör szűkítésére, valamint alternatívákat is, merre lehet elindulni. Szintén úgy éreztem a diplomám kézhezvétele után és a mesterképzés első félévében, hogy nem értek semmihez, ugyanakkor ha tisztában vagyunk vele, milyen képességekkel rendelkezünk és azokat milyen területen lehet hasznosítani, már valamivel könnyebb dolgunk van. Bölcsész diplomával valójában mehetünk bármerre. Véleményem szerint a nyelvtudás az, ami igazán fontos mellette. Bárki elindulhat tanári pályán, kommunikáció szakkal a legalapvetőbb média világába vetheti magát, de el lehet indulni akár reklámügynökségeknél, kommunikációs cégeknél, vagy különböző cégek kommunikációs osztályain. Jóval nehezebb dolgunk van, tény, mint egy műszaki diplomával rendelkező embernek. Nekik az egyetemen kell jobban küzdeni, nekünk pedig az álláskeresés erdejében, de ha valaki ügyesen, kitartóan keres, tisztában van magával és jó a kapcsolatépítő képessége, annak már megvan az esélye egy jó helyre. Egy kiegészítő szakképzés pedig bármikor szóba jöhet!

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes  • Pupák 2011. 05. 01. válasz

   “Mit mond a frissen végzett mérnök a diplomás bölcsésznek? Két hamburger meg egy sült krumpli.”
   Ez persze csak egy vicc,de azért komolyra fordítva a szót, bölcsész diplomával az ember maximum a tanári pályán tud elhelyezkedni, vagy valami olyan szakmában, aminek semmi köze nincs a bölcsészethez. Vannak bölcsészként végzett ismerőseim, akik ingatlanközvetítőként tudtak munkát találni. Én is bölcsész vagyok, és egyelőre tanárnak készülök, úgyhogy ha jól haladok, még a végén belőlem is lehet ingatlanközvetítő. :)

   0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik