Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

Milyen az egyetemisták megítélése?

Beküldő: 1611 megtekintés Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!


2 Válasz 1. zsu 2011. 05. 01. válasz

  Tapasztalatom szerint, az egyetmistákról a legtöbb embernek a buli jut eszébe. Úgy gondolják, hogy az egyetmisták folyton csak szórakozni járnak, folyton isznak, és erre költik minden pénzüket. Tanulni, csak akkor tanulnak, ha muszáj, de akkor is csak annyit, hogy épp átmenjenek a vizsgán. Nem veszik komolyan, az egyetemet, akkor járnak be órákra, amikor kedvük van, és reggel áltlaában még nincs kedvük, este pedig már nincs kedvük. Igazából, ebben a megítélésben van igazság is. Valóban az egyetemi évekhez hozzátartozik a szórakozás, hiszen ha utána munkába állnak, már kevesebb idő jut bulizni. Ilyenkor akarják kiélni magukat. Azonban a legtöbben nem hanyagolják el a tanulást, még akkor sem, ha csak vizsgaidőszakban tanulnak, mert akkor meg tanulnak éjjel-nappal. Persze talán jobb lenne évközben is tanulni, akkor nem pár nap alatt kellene mindent megtanulni, de kevés ilyen egyetmistát ismerek, aki évközben olyan sokat tanulna, viszont vizsgaidőszakban szinte senki nem ér rá, se nappal, se éjjel.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Somogyi Zoltán 2011. 05. 01. válasz

  A tanárok szemszögéből sokszor látom, hogy negatív véleménnyel vannak hallgatóik gondolkodásmódjáról és életviteléről… Általánosítanak: mindig buliznak, nem tanulnak, tologatják a vizsgákat. Megdöbbentő volt azt hallanom, amikor az egyik professzor kijelentette, hogy véleménye szerint be kéne vezetni a kötelező tandíjat, mert így legalább a diák elgondolkozna azon, hogy meddig költi a szülei pénzét a főiskolára. Ezzel kapcsolatban rögtön két kérdés merült bennem. Az első, hogy miből gondolja a tisztelt tanár úr, hogy elgondolkodna ezen egy olyan gyerek, akit eddig se érdekelt, hogy a szülei fizetik a tankönyveit, a szállását, az étkezését… A másik pedig, hogy miért akarnak olyanoknak is keresztbe tenni, akik tisztességesen tanulnak?
  Ezúton üzenem, hogy igen, az egyetemisták és főiskolások szoktak bulizni, elvégre nem 90 évesen kell űzni ezt a tevékenységet, de nem mindenkinek ez tölti ki az életét, vannak, akik megtalálják az egyensúlyt a bulik és a tanulás között.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik