Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Miért nem tanítják?

Beküldő: 2573 megtekintés , ,
Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Miért nem tanítják az iskolákban, hogyan bánjunk a pénzzel?1 Válasz 1. Gman27 2011. 04. 29. válasz

  Úgy vélem a válasz sokkal sokrétűbb és alapvetően több komponensből tevődik össze.
  A legnagyobb ok valójában a gazdasági érdekekben rejlik, hiszen a világot uraló multinacionális cégeknek az elsődleges érdeke a lehető legnagyobb profit kitermelésében rejlik, vagyis arra törekszik, hogy minél nagyobb pénzre tegyen szert, melynek forrásául a lakosság szolgál.
  Az egyik legnagyobb haszon pedig a pénz, vagyis elsősorban a bankok világában rejlik, ami napjainkban egyre inkább az “emberiség butaságára épít, melynek kialakítása már az iskolákban megkezdődik, éppen azzal, hogy a gyerekeket nem arra tanítják meg, hogy hogyan bánjanak a pénzzel, hanem arra, hogy bármit is szeretnének, nem feltétlenül szükséges hozzá pénz, hiszen vehetsz fel hitelt.
  Hiszen ha a gyerekek már egészen kisgyerek korukban felvilágosítást kapnának a hitelfelvétel nehézségeiről, annak lehetséges következményeiről, akkor valószínűleg napjainkban nem vennének fel ennyien hitelt és az eladósodottak száma is jóval alacsonyabb lenne, mely viszont a pénzvilág csődjét okozná.
  Ez pedig éppen azoknak az embereknek- így politikusoknak, pénzmágusoknak- az ellenérdeke, melyek döntően befolyásolhatnak adott esetben egy oktatáspolitikai irányzatot is.

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik