Bejelentkezés vagy Regisztráció


6 Válasz

Magolás, magolás, magolás….avagy van-e tényleges szakmai tudása a mai egyetemistáknak?

Beküldő: 2202 megtekintés Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Egy dolgot nem értek: kiskorunk óta, az általánostól az érettségiig a tendencia az, hogy a suliban rendszeresen van házi , számonkérés, agy ha nem is minden nap de a héten folyamatosan tanultunk, nem egyszerre zúdult ránk több száz oldal tanulni való, így a folyamatos ismétlés miatt a fontosabb dolgok megmaradtak. Erre mikor bekerülünk a felsőoktatásba 3 hónap lazítás után kezdődik 3 hét véresen komoly magolás ,melynek eredménye, hogy vizsga után minde kiszáll a fejünkből….Hol van tehát az a tudás, amelyet az egyetemeknek, főiskoláknak adniuk kéne? Melyik a jobb rendszer?6 Válasz 1. Tóth Enikő 2011. 05. 24. válasz

  Szia!

  Hát, én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni.

  Szerintem aki egyetemre jár és csak vizsgaidőszakban tanul, az később megbánja, mert olyan ismereteket hagy ki, amikre később szüksége lehet.

  Ebben a korban az embereket viszont nem lehet rákényszeríteni arra, hogy tanuljanak. Elvárható, hogy vállaljanak felelősséget azért, hogy mennyit tesznek magukévá valamiből, ami később – jó esetben – a szakmájuk alapja lesz.

  Van viszont másik szempont is. Sok egyetem csak elméleti képzést ad, vagy nem olyasmit, amit egy adott pályát választó diák közvetlenül hasznosítani tud. Én személy szerint örülök annak, hogy vannak kiskapuk, néha az iskola mellett koncentrálhatok másra is – ha miden számonkérést olyan szigorúan vennének, mint a gimiben, sosem lenne kellő gyakorlatom.

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes  • danqfbrq 2016. 08. 02. válasz

   testasp.vulnweb.com

   0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes  • danqfbrq 2016. 08. 02. válasz

   1*1*1

   0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes  • danqfbrq 2016. 08. 02. válasz

   1′”()&%ePcg(9875)

   0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. joszif 2011. 05. 26. válasz

  A 3 hét magolásnak is van értelme. Részit az egyszer már tanult dolog gyorsabban „visszajön” másrészt magát a tanulást, nagy mennyiségű információ befogadását, analizálását is tanulni kell. Ha meg valami érdekel, sokkal több mindent jegyzel meg róla önként, mint másról.

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes 3. danqfbrq 2016. 08. 02. válasz

  1

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik