Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Bölcsészkar: pro vagy kontra?

Beküldő: 1547 megtekintés ,
Munka, állás, Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

 

Miért olyan népszerű  bölcsésznek lenni, ha a friss diplomások közül alig talál valaki végzettségnek megfelelő állást?

 1 Válasz 1. Fairy121 2011. 05. 01. válasz

  Én is bölcsész vagyok, egész pontosan magyar szakos. Azért választottam, mert szeretem az irodalmat és a gyerekeket. Tanár szeretnék lenni. Tudom, hogy a fizetés nagyon kevés, a megbecsülés pedig még kevesebb, de ez az álmom. Úgy gondolom, hogy ez által én is teszek valamit a jövőért.

  Sok egyetemistán viszont azt veszem észre, hogy sokan azért mennek bölcsész karra, mert nagyon egyszerűnek és lazítósnak gondolják. Az a véleményük, hogy csak olvasni kell és ennyi. Pedig ennél sokkal több és jóval nehezebb.

  A munkalehetőség kérdését illetően annyi a véleményem, hogy szerintem nem gondolnak bele, nem néznek utána, hogy később mit tudnak a szakjukkal kezdeni. Sőt kezdetben azt sem tudják, ahogy én sem tudtam, hogy pontosan mit is fog az adott szakon/karon tanulni, így még ha akarna sem tudna utána nézni a lehetőségeinek.

  Végül de nem utolsó sorban: nagyon kevés friss diplomás talál a saját szakmáján belül állást, mert a legtöbb szakon, szakmában nagyon magas a túlképzés, amit a munkaerőpiac nem képes felvenni.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik