Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

álmok vagy megélhetés?

Beküldő: 1753 megtekintés ,
Oktatás, tanfolyamok, nyelvtanulás

Válaszolj!

Hamarosan végez egy újabb évfolyam az ország középiskoláiban. Ezért adja magát a kérdés, hogy a most végző fiatalok mit válasszanak, valamit, ami az érdeklődési körüknek és adottságaiknak és tehetségüknek megfelelő, de nem nyűújz biztos megélhetést, vagy valami olyan hivatást, ami ugyan megélhetést biztosít, de egyáltalán nem érdekli őket?2 Válasz 1. Katica 2011. 04. 28. válasz

  Álmok. Ha egy ember nem úgy választ hivatást, hogy azt élvezze és megfeleljen adottságainak, akkor egész életében utálni fogja azt a munkát, amit végez, hiába keres nagyon sok pénzt.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Kyra 2011. 04. 29. válasz

  Csatlakoznék az előttem szólóhoz, hiszen hiába választ valaki egy olyan jól csengő hivatást, ami nem érdekli, nem biztos,hogy egyáltalán el tudja végezni azt a bizonyos szakot. Először is: ami nem érdekel, azt sokkal nehezebb megtanulni vagy egyesek nem is tudják bemagolni. Másodszor: ha nem az ember adottságaihoz, illetve képességeihez illő maga a munka, akkor nem garantált, hogy az illető valódi sikereket tud elérni. Harmadszor: mit ér az élet, ha igazából nem azt csináljuk, amit szeretnék? Ez olyan, mintha megtagadnánk önmagunkat és mintha nem is mi magunk döntenénk jövőnk felől, hanem valaki más. Hol marad az önmegvalósítás? Negyedszer: Kereshetünk nagyon sok pénzt, de ha csak a mókuskerékben körbe-körbe haladunk, akkor nincs is rá időnk, hogy elköltsük azt, illetve kiélvezzük. A másik oldalról pedig emberi kapcsolataink rovására mehet: elhanyagoljuk családunkat, barátainkat. Végül pedig ha olyasvalamit kell egész életünkben csinálni, amit már meg is utáltunk, akkor a belső harmóniát elfelejthetjük, továbbá testünk egészségi állapotát is nagyban befolyásolhatja, természetesen negatívan.
  Alapvetően azt tanácsolnám, hogy próbáljunk meg több lábon állni, és ezeket összeegyeztetni Énünkkel!

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik