Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Milyen egy jó motivációs levél?

Beküldő: 4018 megtekintés , , , ,
Munka, állás

Válaszolj!

Szerintetek mit kell egy motivációs levélbe írni? Kell hozzá például megszólítás? Nézzen ki úgy, mint egy rendes levél? Legyen inkább egy esszé rólam? És mit tartalmazzon? A szakmai szempontjaimat, esetleg hogy miért érzek kedvet az álláshoz?1 Válasz  1. Dorazi 2011. 04. 25. válasz

    A motivációs levél lényege, hogy kicsit szabadabban mutasson be téged, mint az önéletrajz szigorúan felépített szerkezete és felsorolás jellegű tényei. Nem kell, hogy hosszú legyen, és az sem szükséges, hogy ismételje az önéletrajz adatait, inkább annak hangsúlyozása, kiegészítése, alátámasztása legyen a funkciója.
    Én a motivációs leveleket általában 3 szakaszra bontom: Egy rövid bevezető, ahol elmondom, hogy ki vagyok és hol találtam rá a munkalehetőségre, illetve, hogy mit szeretnék; egy kicsit hosszabb középső szakasz, ahol a tapasztalataimból, képességeimből kiemelek olyanokat, amelyek előnyösek az adott munkát illetően; valamint egy rövid záró szakasz, ahol megköszönöm a rám szánt időt, illetve várom a pozitív visszajelzést.
    Véleményem szerint kedvesebb és egyben udvariasabb is, ha van megszólítás valamint elköszönés a levélben. Sok sikert, remélem tudtam segíteni!

    +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik