Bejelentkezés vagy Regisztráció


2 Válasz

Külföldi munkavállalás? Hol kezdjem?

Beküldő: 2445 megtekintés , ,
Munka, állás

Válaszolj!

Sok helyről hallani, hogy veszélyes is lehet a külföldi munkavállalás. Alapos utánajárást követően érdemes csak nekivágni a nagyvilágnak. Fiatalok részére léteznek különböző önkéntes munkák, – többek között az EVS – amelyek nagyszerű kiindulópontjai a későbbi munkavállalásnak. Nem csupán jü referencia, de emellett kitűnő nyelvtanulási lehetőség is.2 Válasz 1. _webgirl_ 2011. 05. 16. válasz

  Kedves Ilush39!

  Tény ami tény, nem lehet csak úgy hipp-hopp kiugrani a nagyvilágba és meghódítani a ‘city’-t a semmiből, főleg akkor , ha nincs korábbi tapasztalat, ismerős vagy esetleg nyelvtudás.Éppen ezért könnyebb lenne segíteni neked, ha elárulnád, hogy milyen képességekkel vagy felruházva:)
  De azért látatlanban is van néhány tippem, amin elgondolkodni talán nem árt…
  Nos kezdjük azzal, hogy letisztázol magadban pár dolgot : mennyi időre szeretnél kimenni dolgozni, mennyit szeretnél keresni, mi érdekel és mit vagy hajlandó bevállalni (munkaidő, munka jellege) Külföldre általában nem egy-két hétre keresnek embereket, a 4 hónap minimum (ritka a 3 hónapos kivétel), de leginkább 6 hónap az, amikor már szóba állnak veled, hiszen nem csak te szeretnél külföldön dolgozni, hanem fél Közép-Európa…
  A fizetés persze egyén- és munkafüggő, de szerintem, ha már igenis külföldön vagy “szedd meg magad”. Most ugye vannak olyan munkák, amik a fizetés mellett ingyen szállást, étkezést nyújtanak ( au-pair, animátor) ez esetben nem kell költened albérletre és ételre ( ami külföldön azért drága), szóval tájékozódj a kinti árakról.
  Attól függően, hogy beszélsz-e nyelveket , van- e valami szakképzettséged rengeteg munka közül választhatsz.:hajós munkák, animátor, au -pair, pultos, takarítónő stb. Ezek legtöbbjét magyar közvetítő irodák is reklámozzák, én először mindenképp ezeket ajánlom, így sokkal biztonságosabb a kiutazás, majd második alkalommal egyedül is kitalálsz . Egyszerűen neten nézz utána a legjobb lehetőségeknek, fórumozz, keress véleményeket, tapasztalatokat. Ne légy félős, kérdezz, kutass, telefonálj és ha megvan mit akarsz csinálni és össze is jön , ne ijedj meg a repülőtéren ! Ki tudja milyen kalandokat élsz majd át két műszak között!:)

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. _webgirl_ 2011. 05. 22. válasz

  A hotelanimation.hu csapata Spanyolországban:httpv://www.youtube.com/watch?v=NeTtDZJXsD4

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik