Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Ismeretség vagy tudás dolga a magyar fizetés nagysága?

Beküldő: 2085 megtekintés , , , , ,
Munka, állás

Válaszolj!

Több ezer fiatal tanul a felsőoktatási rendszerben, holott már ígyis telített minden szakma, nem kell a diplomás, csak a szakmunkás. Ezzel ellentétben lassan már a diákmunkához is több nyelv ismerete a feltétel. Megéri egyetemi/ főiskolai diplomát szerezni  vagy úgyis csak azok kapnak munkát, akik megfelelő ismerettséggel rendelkeznek? Megszerzett tudásunk alapján válogatnak a munkavállalók vagy esetleg a külső megjelenés és egy kis protekció mindent visz?1 Válasz  1. Carola 2011. 04. 25. válasz

    Az a tapasztalatom, hogy ritkán számít a tényleges tudás, hiszen az önéletrajzodból sem derül ki, és egy állásinterjún sem tudják tökéletesen ellenőrizni, hogy mennyire vagy okos (a tényleges tudás alatt nem a végzettséget és a nyelvvizsgát értem, hanem azt, amit valóban tudsz, ami a fejedben van). Te magad pedig hiába bizonygatod, hogy milyen jól értesz az adott munkához, mert egyértelmű, hogy azért reklámozod magad, hogy téged válasszanak. Ha viszont valaki beajánl és ódákat zeng a szaképzettségedről és a tudásodról a munkáltatónak, az sokkal meggyőzőbb, és így nagyobb eséllyel indulhatsz a meghirdetett állásért.
    De azért az nyilván egyértelmű, hogy neked is fel kell mutatnod valamit, pusztán a külső véleményre nem lehet alapozni. Ha nincs diplomád, szakmád, nyelvvizsgád, akkor hiába mondja bárki a főnökségnek, hogy mennyire jó szakember vagy, nehéz elhinni.

    +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik