Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Egészséges táplálkozás napjainkban – álom vagy valóság?

Beküldő: 1835 megtekintés , , , ,
Aktuális, Egészség, Fogyókúra

Válaszolj!

Szerintetek lehetséges egyáltalán manapság egészségesen táplálkozni, vagy ez csupán illúzió? A kapható félkész- és készételek tele vannak tartósítószerrel és mesterséges anyagokkal, a bolti zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma pedig állítólag konvergál a nullához. Mindemellett pedig egymással ellentétes hírek keringenek arról, hogy mi egészséges és mi nem. Bioételek nyilván kaphatók, na de az áruk… Ti mit tesztek (ha tesztek) az egészséges táplálkozás érdekében? Vannak bizonyos irányelvek, amiket követtek?1 Válasz 1. June 2011. 05. 01. válasz

  Aki ma egészségesen akar élni, annak bizony nincs könnyű dolga. Csökkenteni lehet a sok káros hatást, de teljesen megszüntetni nem nagyon.
  A félkész- és készételeket el kell felejteni. Igazából a tartósítószereket teljes mértékben el kellene kerülni az összes mesterséges készítménnyel együtt.
  Sok olyan dolgot vásárolnak az emberek amit otthon is el tudnának készíteni, de így egyszerűbb. Sokan főzni sem tudnak azon kívül, hogy beledobják az előpanírozott, félig megsütött dolgokat az olajba. Ez nagy hiba. Mindig sietünk és a főzésre szánt időn is csak spórolunk, de csak addig amíg bírja a szervezetünk.
  Amit szerintem lehet tenni: olajban/ zsírban sütés helyett inkább válasszuk a főzést, vagy sütőben sütést, ha tudjuk nyers alapanyagokból oldjuk meg a főzést saját kezűleg, kerüljük a transz-zsírsavakat, a cukrot, és a túl sok sót.
  Zöldség és gyümölcs minden mennyiségben, lehetőleg olyan amit nem előtte való nap permeteztek meg.
  Én például előnyben részesítem a piacot a bevásárlóközponttal szemben, ott pedig attól az eladótól vásárolok, akin látszik, hogy a saját kertjéből szedte az árút. Gondoljunk csak az öreg nénikre akik kimennek 10-20 db tojással is a piacra. Azok igazi tanyasi tojások, a sárgájuk pedig nem a sárga festéktől szép sárga amit a nagyüzemekben a tyúkok tápjába kevernek, hanem azért mert szép egészséges tyúkok tojták őket. A nagyvállalatok reklámjait pedig egy percig sem szabad elhinni, azokat sajnos csak a saját profitjuk érdekli, az nem hogy mi minden szemét van a termékükben amivel meg akarnak minket etetni.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik