Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Miért van egyre több allergiás gyerek?

Beküldő: 1854 megtekintés , ,
Egészség

Válaszolj!


1 Válasz 1. Bobita 2011. 04. 26. válasz

  Ennek nyilván számos oka lehet. Nem rendelkezem a szakszerű válaszhoz szükséges orvosi ismeretekkel, viszont van egy személyes elképzelésem, ha úgy tetszik feltételezésem.
  Úgy vélem, hogy manapság az életmód okolható leginkább az allergiás megbetegedések számának növekedéséért.
  Ez alatt nem a minket körülvevő káros anyagok sokasodását értem, bár nyilván ez is közre játszik. Sokkal inkább azt kifogásolom, hogy a mai gyerekek egyre “sterilebb” körülmények között nőnek fel. Ezért felelősek egyrészt a társadalmi trendek, hiszen manapság a fiatalabb korosztály számára a szórakozást egyre inkább a számítógép és egyéb indoor-tevékenységek jelentik, továbbá jellemző az is, hogy éppen az előbb említett káros anyagokkal kapcsolatban időről időre felröppenő rémhírek miatt, a szülők próbálják még a széltől is óvni gyermeküket. Ez természetesen érthető, ám a végletekig itt sem szabad elmenni.
  Én kertvárosi övezetben nőttem fel, ahol akkoriban a telkek többsége még nem is volt beépítve, tökéletes terepet biztosítva ezzel a parlagfű és egyéb pollen-telítettségért felelős társai burjánzásának. Időnk nagy részét mégis ezeken a „réteken” töltöttük, és felnőve – számos gyerekkori barátom közül – egyikünknél sem jelentkeztek az allergia tünetei. Úgy gondolom tehát, hogy ha az ember egészen kis korában ki van már téve ezeknek a hatásoknak, a szervezete képes kialakítani bizonyos fokú ellenálló-képességet, hogy a későbbiekben eliminálni tudja őket bizonyos mértékig.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik