Bejelentkezés vagy Regisztráció


1 Válasz

Mi a célszerű kezelés, akut ekzema herpeticum esetén?

Beküldő: 4092 megtekintés , , , , , , , ,
Egészség

Válaszolj!

Ugymond “hagyományos” atópiás dermatitiszes beteg, szinte 1-2 nap alatt herpeszes tünetekkel súlyosbodott. Kérdés: valóban ekzemea herpeticum lehet, hogy az arcán, é a szemének környékén is apró hólyagos képletek alakultak ki, illetve ennek mi lehet a gyors, és hatásos gyógyítási módja?1 Válasz 1. Fotofun 2011. 06. 09. válasz

  Szervusz!

  Elképzelhető, hogy valóban ekzema herpeticumról van szó, de nagyon fontos, hogy azonnal orvoshoz kerüljön a beteg. Ez egy komoly gyulladásos betegség, amelynek a szövődménye akár halálos is lehet!

  Átmenetileg segít a bőrfelület hűtése, ez csökkenti a viszketést, a beteget nem ingerli vakarásra, kevésbé repedezik a bőr.

  Az orvos valószínűleg szájon át adható vírusölő szert fog adni, illetve a bőrön használható, nedvesítő, ápoló kenőcsöt fog felírni.

  A megelőzésben és az utókezelésben sokat segíthetnek a kátrány tartalmú szappanok, illetve a bőrt nedvesítő készítmények, amelyek lassítják a hám lepergését, így csökkentik a fertőzésveszélyt.

  Mivel a vírusra a legyengült szervezet válik fogékonnyá, fontos a szervezet erősítése, illetve a bélflóra karbantartása is, a vitaminok, illetve a probiotikumok segíthetnek ebben. Fontos viszont, hogy a tünetek okát pontosan kiderítsék.

  Sok sikert és jobbulást!

  httpv://www.youtube.com/watch?v=8g3TaLw3kEk

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik