Bejelentkezés vagy Regisztráció


10 Válasz

A mai lányok miért nem érzik úgy, hogy a háztartásban jeleskedniük kell?

Beküldő: 6298 megtekintés ,
Aktuális

Válaszolj!

Sokan szükséges rosszként kezelik a főzést és az összes házkörüli munkát. Miért nem tanítják meg nekik ezek szeretetét? Miért érzik úgy, hogy enélkül is elboldogulhat bárki is a világban?10 Válasz 1. mara 2011. 04. 22. válasz

  Nem mindenki szeret rendet tartani maga korul, ugyanugy, ahogy nem mindenki szeret fozni sem. Van aki szivesebben ledobalja a ruhait a foldre, mintsem, hogy szepen osszehajtogassa oket. A fozessel is ez a helyzet plusz mar nelkulozheto is a sok gyorsetterem miatt. Rohano vilagunkban mar nincsen mindenre s ha az etel elkeszitesere nem kell annyi idot szanni, az csak megkonyiti a mindennapokat. Tehat nem mindenki fogja fel szukseges rosszkent, csak egyszeruen nincsen ra ideje.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 2. Gilimili 2011. 04. 22. válasz

  A válaszom a következő erre a nagyon gyakori de kicsit sztereotip kérdésre:
  A lányok, nők, asszonyok, megtapasztalták, hogy a mai világban nem érték a háztartási munka, tulajdonképpen egy szükséges rossz, de a társadalom nem értékeli kellőképpen. Megváltozott a világ, hiszen a nők is iskolába járnak, dolgoznak, több műszakot végeznek egyszerre és a munka világa pénzben és elismerésben részesíti hivatalosan is ha jól teljesítenek, de! Hol hallottál már olyanról a híradóban, hogy Kis Piroska makkoshotykai lakosunkat oklevéllel jutalmazták, amiért 10 éven át főzött, mosott a családjára? De bezzeg ha Tóth István kutató nagy felfedezést tesz a munkája során, mindenféle díjakat besöpör, közben meg a felesége otthon biztosította neki a meleg ételt, mosta a gatyáit, zoknijait, megteremtette a családi hátteret, azért, hogy ő nyugodtan kutathasson. De ez igaz bármilyen más munkaterületre is. Vagy hallottál már olyat, hogy Nagy Angéla fizikus Nobel díjat kapott egy felfedezéséért, a háttérben pedig férje vitte az oviba a gyerekeket, főzött, mosott, takarított, hogy felesége nyugodtan dolgozhasson a szobájában? Ugye, hogy ilyeneket nem látunk, nem hallunk a környezetünkben.
  Nyilván a nők is sikereket akarnak elérni a mai világban, ezt az állampolgári jogukat nem lehet elvenni, eredményesen akarnak dolgozni, hiszen ezek növelik az önbizalmat. hol ad önbizalmat és életerőt az, hogy a nő ugyanúgy elfárad a napi 8-10-12 órás munkájában, hazamegy és még boldogan, dalolva, holtfáradtan “másodműszakozzon” ingyen és bérmentve, porszívózzon, mosson, főzzön, legyen kedves, tiptop, mert ha nem a férje hamarosan lecseréli egy kevésbé ráncos és lestrapált “frisshusira”. A férfiak ezért tartanak szeretőt, mert megosztják a szerepeket, kell egy nő, aki mos-főz-takarít, de az ilyenek hamar lemerülnek, ezért kell egy nő aki szép, aki nem panaszkodik a lusta férjére, bármikor ugrasztható egy kis szexre és nem ráncos a keze a sok mosogatástól.
  Magyarul, a nők jobban szeretnék a háztartási munkákat, ha nem rájuk szakadna az egész éveken keresztül /tisztelet a besegítő, takarító férfiaknak/, és látnának perspektívát és önfejlődési lehetőséget benne. De: meddig lehet “önfejlődni” a szamárlétrán egy zoknimosástól, … mondjuk az ingvasalásig? Hú, micsoda életkarrier és perspektíva ….. Hajrá balga nők, élvezzétek a takarítást :-)

  +3 Szavazat Thumb up 3 Votes Thumb down 0 Votes 3. rikkancs 2011. 04. 22. válasz

  Mostanában nagyon elkényelmesedett mindenki. Nekem is sok olyan osztálytársam volt gimiben, aki még egy pudingot se tudott megfőzni. Ma a gyorséttermek korát éljük, így nem csoda, hogy az emberek nagyrésze inkább elmegy egy ilyen helyre, mert nincs türelme több órán keresztül főzőcskézni. Ráadásul még mosogatni sem kell.
  Persze ez a tendencia nekem sem tetszik, nagyon szeretek főzni. De több háziasszonytól hallottam már, hogy nem szeret már annyira sütni-főzni mint régebben. Amíg nem feltétlen kötelező, addig mindenki szívesen csinálja. De mikor már állandó feladat, hogy minden napra főzzenek egy egész családra, már sokkal megterhelőbb. Főleg ha állandó munkahelyük van mellette. Szerintem kiégtek, elment a kedvük a főzőcskézéstől, és ezt látja a következő generáció is.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes  • Deepak 2014. 07. 17. válasz

   Trees finaly come to us. Paper, Coal, Diamond & many thnigs are the transformed trees only.Let them live their life, because throught their lifespan they support our oxygen system high, breathing Carbon di oxide and releasing oxygen.

   0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 4. mutant 2011. 04. 22. válasz

  Mivel édesanyám gyerekkoromban meghalt és én vagyok a legidősebb lánytestvér, számomra egyértelmű volt, hogy 11-12 évesen igenis ellássam ezeket a feladatokat. Miért van az, hogy én megtanultam szeretni és az időbeosztásomba is belefér? A gyorséttermekről meg: az vagy, amit megeszel!
  illetve nem kell több órán keresztül főzőcskézni. Vannak gyors és egyszerűen elkészíthető ételek. Kreativitás és akarás kérdése az egész. Ellustultak és túl önzőek a mai nők. Nem tartom magam balga nőnek:P

  -1 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 1 Votes 5. Belle 2011. 04. 22. válasz

  A válasz talán az egyenjogúságban keresendő. Ha visszamegyünk az időben a történelem során csak azzal találkozunk, hogy a férfi dolgozik, eltartja a családját, a nő pedig elvégzi a ház körüli feladatokat, mos, főz, takarít és neveli a gyerekeket. Ez akkor jó is volt, működött. De nem hiába akarták akkor a női emancipációt, mert minden nő többre vágyik. Akkoriban elnyomás alatt álltunk és bár idillinek tűnik a boldog és tökéletes család képe, a férjek ezeket a nőket sokszor cselédként ugráltatták, mondván, hogy ők keresik meg a kenyérre valót. Ezek után nem csodálkoznék, hogy a legtöbb nő ki akar ebből szakadni és önállósodni. Mindegyikünk sikeres akar lenni, mindegyikünk kerget álmokat és vagyunk olyan erősek és magabiztosak, hogy az elképzeléseink ne csak ábrándok és vágyak legyenek, hanem igenis lépjünk előre és tegyünk valamit! A mai világ pedig már lehetővé teszi, hogy a nők is érvényesüljenek és karriert építsenek. Akkor pedig miért kéne azt választani, hogy otthon unatkozzunk és minden nap ugyan az a forgatókönyv menjen?
  Ezzel szemben fontosnak tartom, hogy a leendő családom ne gyorséttermi kaján nőjön fel, és most is szinte minden nap főzök a páromra és magamra, persze sokszor ő is besegít, ha csak az előkészületekben is. Így a főzés már nem egy napi kötelező elfoglaltság, hanem egy közös program, kikapcsolódás. Nem utolsó sorban pedig, ki az aki nem akar jókat enni?
  A takarításnál meg a többi ház körüli tevékenységnél is úgy gondolom, hogy egy jól beosztott rendszer igenis működik, és a férfiak is vegyék ki a részüket belőle, hiszen a nap folyamán mind a ketten ugyan úgy elfáradtunk és dolgoztunk, azért, hogy fenntartsuk magunkat vagy családunkat. Az pedig, hogy ki mennyire rendszerető, esetleg tisztaság mániás már csak az igényektől függ. A tiszta otthon elengedhetetlen az egészséges élethez, és kevés olyan embert ismerek aki szeret takarítani, de ami muszáj muszáj! :)

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes 6. mutant 2011. 04. 22. válasz

  Igazat adok, mi is beosztjuk. De alapvetően én csinálom. És én úgy érzem, az a helyes, ha egy nő dolgozik is és a háztartást is vezeti. Arra van a részmunkaidő. Csak sajnos ebben az országban még a főállásért és aprópénzt fizetnek. A GYES meg még pelenkára sem elegendő.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 7. Fruzsina 2011. 04. 23. válasz

  A mai fiatalok hamarabb érnek. Sajnos az értékrendszerük is változik, más dolgokat tartanak fontosnak. A barátok, bulizás, számítógépezés mind előbbre való lehet annál, hogy segítsen otthon. Ha valakinek nincs kedve valamihez, nem lehet kényszeríteni, mert attól csak még jobban elmegy tőle a kedve.Talán ha megpróbálnánk úgy megtanítani őket főzni, hogy azt érdekesnek, kreatívnak lássák, megjönne hozzá a kedvük.

  0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes  • Tamires 2014. 07. 17. válasz

   khilone se lathi tak sahara dete hain ped .From Toys to Stick Trees srpoput us .Who doesn’t need all these ?If you need them please click and vote ..Cheers

   0 Szavazat Thumb up 0 Votes Thumb down 0 Votes 8. Esztis 2011. 04. 26. válasz

  Íme, egy húszéves egyetemista („mai lány”) véleménye:

  A mai lányok miért nem érzik úgy, hogy a háztartásban jeleskedniük kell?
  Pofonegyszerű: Mert a 21. században nem az alapján ítélnek meg, hogy milyen penge vagyok a házimunkában. Nem arról van szó, hogy számomra „büdös a munka”; ha kell, porszívózok, mosogatok, füvet nyírok. De az igenis zavar, hogy lépten-nyomon a szememre hányják, hogy rossz az értékrend, amit követek. Sajnálom, ha bárkinek fáj, de gondolkodás nélkül a koncertet és a barátokat választom ahelyett, hogy otthon suvickoljam a kádat. Amúgy meg ez akkora bűn? Ettől még valahogy nem tartom magam elkorcsosult, elzüllött fiatalnak… Mindemellett szánom-bánom, de egyszerűen nem tudom érdekesnek találni a vasalást vagy a portörlést, ergo „szükséges rosszként” élem meg. Ha valaki mégis örömét leli benne, egészségére, de szerintem ezen kár összeveszni… :)
  Szép napot mindenkinek!

  +1 Szavazat Thumb up 1 Votes Thumb down 0 Votes


Válasz a kérdésre

mások ezt keresik